Хората от тази кръвна група са с най-силен имунитет

Хората от тази кръвна група са с най-силен имунитет

canva

A A+ A++ A

Учените са сигурни, че кръвната група може да повлияе каква точно ще бъде защитата на организма. В зависимост от това ще се произвежда различно количество интерферон, което от своя страна ще повлияе на степента на борба с вирусните инфекции.

Специалистите обясниха кои кръвни групи имат най-висока защита срещу различните патогени.

Проучването е проведено от служители на Харвардския университет, пише zdrave.to. То показа, че кръвните групи действително могат да повлияят на това колко интерферон се произвежда от тялото, когато в него навлизат опасни инфекции. Това е пряко свързано със защитната функция на имунната система.

Интерфероните са специални протеини, които могат да бъдат секретирани от клетките на тялото, когато то има сблъсък с вируси, бактерии и органични съединения с ниско молекулно тегло.

Средният резултат е получен при носители на I (0) и III (Б) кръвни групи. Наблюдава се ефективност от 80% и 91%, съответно. Това показва, че хората с тези кръвни групи са доста добре защитени от влиянието на опасен патоген, когато е необходим много бърз имунен отговор към случващото се. Освен това те са по-защитени от последствията, които могат да бъдат предизвикани от коронавируса.

Носителите на II (А) кръвна група имат буквално 40% шанс да не се сблъскат със сериозните последици от вирусни инфекции. Както показва многобройната практика, много хора се сблъскват със сериозни усложнения след заболяване. Също така хората с група 2 по-често от другите се сблъскват с различни други патологии, с грип и настинка, а възпалителните процеси са изключително трудни.

Експертите са установили, че носителите на IV кръвна група (АБ) се считат за най-силните. При 92% от доброволците, участвали в проучването, интерферонът се произвежда в големи количества и ви позволява да получите отлична защита за тялото. В някои случаи е регистриран дори излишък на интерферон. Хората с 4-та кръвна група се считат за най-устойчиви на различни вирусни заболявания и само в единични случаи се сблъскват с усложнения от патологии.

#имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти