Въведоха такси за Дунав мост 2, билетите за автобуси поскъпнаха

Въведоха такси за Дунав мост 2, билетите за автобуси поскъпнаха
„Цената на билета до Калафат в едната посока от 5 лв. става 8 лв., а за Крайова от 15 лв. - 18 лв. Таксата за преминаване на голям автобус през Дунав мост 2 само в едната посока е 25 евро, а за автобус до 23 места е 23 евро“, каза Асенова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цените на билетите за автобусите, преминаващи през Дунав мост 2 за румънските градове Калфат и Крайова, са се увеличили с 3 лв. с въвеждането на таксите за съоръжението от началото на юли, съобщи пред „Фокус“ Красимира Асенова, управител на пътническа агенция.

„Цената на билета до Калафат в едната посока от 5 лв. става 8 лв., а за Крайова от 15 лв. - 18 лв. Таксата за преминаване на голям автобус през Дунав мост 2 само в едната посока е 25 евро, а за автобус до 23 места е 23 евро. От агенцията са очаквали тези такси да бъдат намалени, но след като са останали в този размер, са били принудени да увеличат цената на билетите“, обясни Асенова.

Тя отбеляза, че с новите цени рязко е намалял и потокът от пътници към Калафат.

„Пътуващите са предимно за Крайова, защото там има университет, в който учат много видински деца, и тази линия им е удобна. Но останалите автобусни линии до Калафат вероятно ще ги съкратим драстично. За това трябва да уведомим обаче Министерството на транспорта и след месец да предприемем тази стъпка“, заяви управителят на агенцията.

#Дунав мост 2 #такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници