БЧК организира демонстрация за действия при наводнение

БЧК организира демонстрация за действия при наводнение
45 доброволци ще се обучават за действия при наводнения. Снимка : sever.bg
A A+ A++ A

 

Демонстрация на действия при наводнение ще се проведе в четвъртък в района на гр. Кресна, съобщиха от пресцентъра на Българския Червен кръст (БЧК). Специализирани екипи ще покажат как се осъществява спасяване в бързотечащи води, работа със спасителни въжета и преминаване на река, а също и самоизвличане, действия по издирване, спасяване и оказване на първа помощ на пострадали при наводнение.

В периода от 1 до 5 юли 2013 г. БЧК организира също и тренировъчен курс за доброволци - членове на доброволните екипи на организацията. Целта на демонстрацията и курса е да бъде продължена подготовката на доброволните екипи и да се повиши нивото за реакция в кризисни ситуации, а също и тренировка на новите членове от новосформираните екипи за действие при наводнения.

Мястото на мероприятията е по поречието на река Струма. Ще участват 45 доброволци от областните организации на БЧК - членове на звената за действия при наводнения, както и експерти от дирекциите „Мениджмънт на бедствията“ и „Водноспасителна служба“.

#БЧК #демонстрация #наводнения #Кресна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници