Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения обсъжда вида избирателна система

Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения обсъжда вида избирателна система
Проф. Емилия Друмева и проф. Михаил Константинов ще представят смесената – немска - избирателна система, а журналистът Валери Найденов – мажоритарната избирателна система. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения ще обсъди вида избирателна система на заседанието си днес, съобщават от пресцентъра на Народното събрание, предава БГНЕС.

Това ще стане на поредния публичен форум от 11:00 часа в парламента с участието на представители на граждански организации и движения.

За пропорционалната изборна система с преференции ще говори Борислав Цеков, председател на Управителния съвет на Института за модерна политика.

Проф. Емилия Друмева и проф. Михаил Константинов ще представят смесената – немска - избирателна система, а журналистът Валери Найденов – мажоритарната избирателна система.

Заседанието на комисията ще се излъчва в реално време в интернет страницата на Народното събрание. Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс, в съответствие с Вътрешните си правила ще създаде Обществен съвет към комисията.

Предложенията за членове на съвета от граждански движения и организации се очакват до 2 юли, вторник, 2013 г. на e-mail: izboren_kodeks@parliament.bg, като те трябва да бъдат придружени с кратка мотивация и информация за експертен и професионален опит.

#Изборен кодекс #граждански организации #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино