Цвети Пиронкова на осминафинал на "Уимбълдън"

Цвети Пиронкова на осминафинал на "Уимбълдън"
Цвети, която успя да достигне за четвърти път в своята кариера осминафинал в турнир от Големия шлем, си осигури 280 точки за ранглистата на WTA и 105 000 паунда от наградния фонд на надпреварата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветана Пиронкова продължи увереното си представяне на "Уимбълдън" и след победа с 6-1, 4-6, 6-2 над хърватката Петра Мартич се класира за осминафиналите на турнира, предаде БГНЕС. 

22-годишната хърватка, която 141-а в света, опита да се противопостави на първата ни ракета в четвъртия мач между двете състезателки, но загуби отново от нашата тенисистка, въпреки че този път успя да спечели сет.

В следващия кръг българската тенисистка, която има в актива си полуфинал от 2010 година и ¼-финал от 2011 година на Откритото първенство на Великобритания, ще се изправи срещу Мадисън Кийс от САЩ или миналогодишната финалистка Агнешка Радванска от Полша.

Цвети, която успя да достигне за четвърти път в своята кариера осминафинал в турнир от Големия шлем, си осигури 280 точки за ранглистата на WTA и 105 000 паунда от наградния фонд на надпреварата.

#Цвети Пиронкова #Уимбълдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници