Джокович след 21-ия трофей от Шлема: Облекчен съм след това, което изтърпях

Джокович след 21-ия трофей от Шлема: Облекчен съм след това, което изтърпях
A A+ A++ A

"Да спечеля тази титла е нещо невероятно и истинско облекчение след всичко, което ми се случи. Нещата, през които преминах, за да стигна до тук, придават на този успех повече значение, стойност и емоция. Определено не бързам да приключвам кариерата си. Изобщо не мисля за това. Най-важното за мен в момента е да остана здрав и да се опазя от контузии, защото в противен случай няма как да продължа да се представям на ниво". Това заяви шампионът от Уимбълдън Новак Джокович. Той триумфира след успех над Ник Кирьос на финала.

„Нямам думи, с които да опиша начина, по който се чувствам. Много пъти съм казвал, че Уимбълдън е много специален за мен, защото беше първият турнир, който гледах като дете и ме подтикна да преследвам мечтата си. Всяка победа на този турнир е специална. Да спечеля титлата тук, докато семейството ми е с мен, е нещо наистина уникално“ – коментира още седемкратният шампион в турнира на пресконференцията след двубоя.

„В последните три сета не направих много грешки от основната линия. Това, разбира се, бе част от стратегията ми, имайки предвид факта, че срещу мен е талантлив и атрактивен играч като Ник. Неговият сервис е един от най-добрите, може би дори най-добрият в Тура. Много е трудно да разгадаеш началния му удар – както първия, така и втория. Когато печели лесно сервис геймовете си, той поставя своите опоненти под много сериозно напрежение. Това се случи и в голяма част от днешния мач, въпреки че ретурът винаги е бил сред най-силните ми оръжия в хода на цялата ми кариера.

Беше доста дразнещо постоянно да виждам прелитащи покрай мен топки и също така ми се наложи да полагам повече усилия при моите подавания, тъй като той непрестанно атакуваше от основната линия и ме поставяше под напрежение. Като цяло обаче усещах добре топката при атаките от дъното на корта. Сервирах добре, макар че можех да се справя и по-добре, особено на втори начален удар. Но, както казах, това бе финал на Уимбълдън срещу играч, който не е стигал до тук преди и нямаше какво да губи. Всички знаем на какво е способен той и освен това загубих предишните си два мача срещу него. Предвид всичко това не ми беше лесно, но мисля, че в крайна сметка се справих много добре“, обясни Ноле.

Ако настоящите противоепидемични разпоредби в САЩ останат непроменени до края на август, Новак Джокович няма да може да играе на US Open. На въпроса какви са плановете му за остатъка от сезона, той отговори „С Горан тепърва ще разговаряме по тази тема и ще уточним графика. Ще следим внимателно какви ще са новините от САЩ през следващите седмици. Може би ще играя на Лейвър Къп, както и за купа Дейвис. Ще видим. Все още не мога да кажа нищо по този въпрос“.

„Не съм се ваксинирал и не възнамерявам да го правя. При това положение единствените варианти пред мен са да променят изискването за ваксинационен сертификат или да предоставят възможност за медицински изключения. Нямам представа дали това ще се случи. Само времето ще покаже“, завърши Джокович.

#Новак Джокович #Уимбълдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »