Протестът срещу правителството - ден 14

Протестът срещу правителството - ден 14
A A+ A++ A

Хиляди протестиращи срещу правителството отново се събраха на площада пред Министерски съвет в София. Според МВР към 19:39 ч те са били около 3000, но според самите протестиращи те са няколко пъти повече. Множеството скандира "Оставка" и "Мафия".

Няма сигнали за инциденти и нарушения на обществения ред към момента по време на протеста. Полицейски екипи „Антиконфликт“ са сред протестиращите.

По-рано днес администраторите на Facebook групата ДАНСwithme предупредиха: "Ще бъдат направени опити за остри провокации с цел протестът да престане да бъде мирен – не се поддавайте на призиви за агресия, не влизайте в сблъсъци, посочвайте провокаторите на полицията и ги изолирайте – силата на нашия протест е в това, че свободен и мирен, трябва да се запази такъв, за да постигне целите си.#ДАНСwithme призова “органите на властта да осигурят мирното протичане на протестите, като изолират всяка възможност за провокиране на конфликт.”

Малко след 20 ч протестиращите тръгнаха по обичайния маршрут към парламента.

После протестиращите блокираха движението на Орлов мост и на кръстовището при Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Протестиращите спряха за кратко пред сградата на Народното събрание, която беше оградена от жива верига от полицаи и ограждения, зад които имаше паркирана линейка. Органите на реда, които спираха движението по ул. „Раковска”, държаха в ръцете си по едно бяло цвете. По думите им, цветята са им били дадени от протестиращите, предаде Фокус.

По-нататък протестиращите минаха под Моста на влюбените до НДК, голяма част освиркаха пътем централата на ГЕРБ и се изтеглиха по бул. Витоша. След това бяха освиркани централите на БСП и ДПС и колоната отново се събра на площада пред Министерски съвет.

Пътем покрай парламента протестиращите си обещаха "Утре сутрин пак" и голяма част се запъти отново към Орлов за вече традиционния хепънинг на кръстовището. По пътя си протестиращите аплодираха полицаите, които охраняват шествието и сградите на правителството и парламента.

Протести имаше и в други градове в страната. В Пловдив протестиращите отново блокираха няколко булеварда, както и движението на влаковете на жп-гарата. Няколко композиции се движат със закъснение заради протеста.

#протест парламент #шествие #лозунги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници