ДБ зове Фандъкова: Забранете шествието "Безсмъртният полк" в София!

ДБ зове Фандъкова: Забранете шествието "Безсмъртният полк" в София!
A A+ A++ A

"Демократична България" призовава Столична община да забрани шествие на т.нар "Безсмъртен полк", което е предвидено да се състои на 9 май. В декларация на общинските съветници напомнят, че то е в чест на Червената армия - окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г., съобщават от партията.

"Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани "евроатлантически подлоги", се казва в декларацията.

"Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна", се казва още там.

Ето и пълния текст:

"Навръх Деня на Европа български еквивалент на т.нар. "Безсмъртен полк" се кани да проведе шествие в чест на Червената армия - окупатор, настанила се в България след 9 септември 1944 г. Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна.

"Демократична България" неколкократно и ясно изрази своята позиция спрямо непредизвиканата война, започната лично от президента на Руската федерация Владимир Путин, която доведе до множество невинни жертви, както и редица икономически предизвикателства не само в България, а и в световен мащаб.

Бихме искали да напомним, че комунистическият режим е обявен за престъпен от страна на Народното събрание на Република България и е абсолютно неприемливо в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани "евроатлантически подлоги".

Призоваваме Столична община да вземе превантивни мерки, за да бъде избегната излишна ескалация на напрежението, като обяви най-логичното и правилно решение - да забрани шествието".

#ДБ #шествие #забрана #СО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »