Орешарски: Бобева ще работи и по антимонополното законодателство

Орешарски: Бобева ще работи и по антимонополното законодателство
„Мисля да привлечем допълнителни ресурси в Българската банка за развитие, без да е необходимо да се увеличава капиталът, по-скоро това ще стане чрез привличане на допълнителни кредитни линии“, коментира Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Даниела Бобева ще координира икономическите политики, ще ръководи разработването на нови законопроекти, които да защитават потребителите, ще работи и по антимонополното законодателство, към нея ще бъдат и Агенцията за чужди инвестиции и банката за развитие с типичните за тези агенции функции.

Това каза премиерът Пламен Орешарски след участието си в дебата по промените в структурата на Министерския съвет и избора на Даниела Бобева за вицепремиер по икономическите въпроси, съобщава БГНЕС.

„Мисля да привлечем допълнителни ресурси в Българската банка за развитие, без да е необходимо да се увеличава капиталът, по-скоро това ще стане чрез привличане на допълнителни кредитни линии“, коментира Орешарски.

„Трябва да се осигури по-лесен достъп до финансиране на малкия бизнес, средният и по-големият се оправят по-лесно. Ще се опитаме да осигурим на първо време до края на годината около 1 млрд. лв.“, уточни Орешарски.

„Работим по въпроса по назначението на нов ръководител на ДАНС, но този път - по-внимателно“, отбеляза премиерът.

„Дайте ми поне един мотив за оттеглянето на Муса Палев като областен управител на Благоевград“, обърна се Орешарски към медиите и добави, че „20-ина човека са винаги недоволни“.

#Даниела Бобева #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници