И съюзът на артистите скочи срещу Сидеров

И съюзът на артистите скочи срещу Сидеров
A A+ A++ A

И Съюзът на артистите в България осъди арогантното и агресивно поведение на лидера на „Атака“ Волен Сидеров срещу видни журналисти, актьори и продуценти. От съюза разпространиха декларация, в която искат институциите да реагират съобразно правомощията си и Сидеров незабавно да бъде освободен като председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарната етика. По-рано днес и Асоциацията на телевизионните продуценти поиска Сидеров да бъде освободен от поста председател на комисията.

Предлагаме на читателите пълния текст на Декларацията:

София, 26.06.2013 година

Осъждаме категорично агресивното поведение и недопустимия език, проявяван в последните седмици от народния представител Волен Сидеров спрямо българските артисти, журналисти, телевизионни репортери, оператори, продуценти, полицаи и представителите на почти всички професии в публичното пространство. Народният представител Волен Сидеров си позволи да отправя многобройни обиди, клевети и заплахи към хора, изпълняващи служебните си задължения, криейки се зад депутатския си имунитет и под пластмасова маса. 

Намираме за скандална и недопустима тази злоупотреба с имунитета от народен представител, призван с цялостната си дейност да отстоява законността и морала. 

Обръщаме се към всички институции в държавата да реагират съобразно правомощията си и назначат проверки на показаното в медиите грубо отношение на Волен Сидеров спрямо представители на различни професии.

Настояваме Волен Сидеров незабавно да бъде освободен като председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарната етика. Заемането й от тази личност противоречи на самата й същност и дискредитира Народното събрание.

Подкрепяме всички, станали обект на агресията и обидите на Волен Сидеров – Лора Крумова, Теодор Ангелов, Мария Цветкова, Димитър Патарински, Мария Игнатова, Магърдич Халважиян, хората от протестите и полицаите, опазващи обществения ред. 

Ние, професионалната организация на всички гилдии на сценичните изкуства, заявяваме категорично че няма да позволим на никой, дори и на „народен представител“ да унижава достойноството, уронва престижа и авторитета на творците и всички български граждани.

С уважение към цялата българска общественост и без никакво уважение към Сидеров.

СЪЮЗ НА АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

#Сидеров #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници