Фандъкова: Има нужда от спешни мерки за „Топлофикация – София“

Фандъкова: Има нужда от спешни мерки за „Топлофикация – София“
За три месеца е възможно да се направи организация по въвеждане на някои от мерките. Останат ли обаче два, се опасявам, че това може да доведе до невъзможност, коментира Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има нужда от спешни мерки за „Топлофикация – София“. До отоплителния сезон има три месеца. За три месеца е възможно да се направи организация по въвеждане на някои от мерките. Останат ли обаче два, се опасявам, че това може да доведе до невъзможност за изпълнение на част от мерките, алармира кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след среща с омбудсмана Константин Пенчев.

„До този момент нямам среща по въпроса за „Топлофикация“ с министъра на икономиката и енергетиката. Министърът в служебното правителство г-н Василев прие още на третия ден от встъпването си в длъжност предложенията, които направихме, създаде екип, работна група, подготвиха и проект за промяна в наредбата. За съжаление голяма част от нашите предложения не бяха отразени в тези промени и дойде новото правителство. Аз съм заявила още от първите дни на кабинета желание за среща с почти всички министри, с които имаме конкретни теми за решаване“, посочи Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

Тя обясни, че с някои от министрите вече е провела срещи, например с министъра на земеделието.

„Очаквам до края на седмицата наредбата за изграждане на приюти от отворен тип да бъде готова, работната група работи“, заяви Фандъкова.

#Фандъкова #„Топлофикация – София" #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници