Цветан Цветанов: ГЕРБ ще работи за създаване на обща дясноцентристка платформа

Цветан Цветанов: ГЕРБ ще работи за създаване на обща дясноцентристка платформа
Цветанов бе в Разград за среща с местните партийни структури. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички дясноцентристки партии трябва да си направим изводи от това, което се случи след изборите за 42-ро Народно събрание, и да създадем добра среда и възможност за единна платформа за следващите избори, заяви в Разград зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„От сблъсъците вдясно най-много загубиха десните партии, които не влязоха в настоящия парламент, но по-важно е, че загубиха и хората, които останаха непредставени в народното събрание. Важно е да се съобразим с това и да създадем условия при следващите избори да се създаде силно дясноцентристко управление, което да удовлетвори както българските избиратели, така и нашите евроатлантически партньори“, каза бившият вицепремиер, цитиран от „Стандарт нюз“.

Цветанов бе в Разград за среща с местните партийни структури.

Той потвърди думите на Бойко Борисов, че ГЕРБ иска сътрудничество с другите десни формации.

По време на обиколката си из страната, в която се среща със структурите, Цветанов е започнал да сондира мнения сред актива за бъдещо сътрудничество с другите десни.

„Важно е да си сътрудничим, да има между нас партньорство, да не минаваме граници, зад които е невъзможно да си говорим“, обясни той.

ГЕРБ ще настоява предстоящите промени в изборния кодекс да гарантират по-лесен достъп до представителство в парламента. Хората на Борисов ще предложат гаранциите, които партиите внасят, да паднат до от 10 хил. на 1000 лева, издигането на независими кандидатури да се опрости, преференциалното гласуване да даде възможност избирателите да пренареждат листите, спуснати от партийните централи.

Бившият вътрешен министър обикаля стараната с респектираща охрана. Гардовете му надничат дори в чантите на репортерите, преди да ги допуснат близко до него. За да се осигури безопасността на Цветанов, улиците около клуба на ГЕРБ в Разград са били поставени под наблюдение 12 часа преди пристигането му в града.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Бойко Борисов #избори #десница #Цветанов #Разград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници