Миньорите започнаха символични стачни действия

Миньорите започнаха символични стачни действия
Преговорите между синдикатите и ръководството на „Марица Изток" продължиха близо 13 часа вчера, но останаха без резултат. Снимка: Капитал
A A+ A++ A

Започнаха символични стачни действия в „Мини Марица-Изток" от началото на смяната на работниците в 8 ч. тази сутрин.

Влизащите в дружеството и излизащите миньори се подписват, че са съпричастни към стачката и са против безотговорното отношение на мениджърския екип в дружеството, заяви лидерът на КТ „Подкрепа" в „Мини Марица” Генчо Генчев, предаде БГНЕС.

Вчерашният петък 13-ти се оказа фатален за преговорите в „Мини Марица Изток" и стачка ще има.

Преговорите между синдикатите и ръководството на „Марица Изток" продължиха близо 13 часа.

Те обаче са били безплодни - не е било постигнато споразумение по нито едно от исканията, изложени в стачната декларация. От синдикатите не обявиха конкретна дата за начало на ефективните стачни действия.

За провала на преговорите потвърдиха и от ръководството на „Мини Марица-Изток", но уточниха, че са готови да продължат да преговарят.

„През по-голямата част от преговорите имахме сближаване на позициите, но когато стана въпрос за пари, хармонията се развали. Стачката не е желана от никого. Уважаваме труда на миньорите и високите постижения на дружеството и правим всичко възможно те да получат достойно възнаграждения за техния труд", каза пък председателят на Съвета на директорите на БЕХ и заместник-министър на икономиката Делян Добрев.

#заместник-министър на икономиката #БЕХ #Делян Добрев #синдикати #инж. Евгени Стойков #Генчо Генчев #КТ „Подкрепа" #Мини Марица-изток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници