Даниела Бобева ще е новият вицепремиер на Пламен Орешарски

Даниела Бобева ще е новият вицепремиер на Пламен Орешарски
Даниела Бобева. Снимка: в. „Монитор“
A A+ A++ A

Даниела Бобева ще е новият вицепремиер в правителството. Това каза пред журналисти премиерът Пламен Орешарски, предаде агенция „Фокус“. „Утре ще внеса на заседанието на Народното събрание предложението за втори вицепремиер, който ще покрива икономическата тематика. Ще бъде без портфейл, но с много отговорности по координацията на икономическите политики, чуждестранните инвестиции и др.“, каза Орешарски. Даниела Бобева е доцент, преподавател в УНСС, понастоящем директор в БНБ.

Коя е Даниела Бобева

Даниела Бобева е родена на 8 септември 1958 година в София. През 1982 година завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“. От 1990 година е доктор на икономическите науки, а през 1991-1992 година работи като началник на отдел „Заетост и пазар на труда“ в Министерството на социалните грижи. Между 1993 и 1994 е директор на Икономическата програма към Центъра за изследване на демокрацията.

При управлението на Жан Виденов Бобева е член на комисията за чуждестранни инвестиции към Министерския съвет (1994-1995), председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции (1995-1996) и директор на дирекцията за международно сътрудничество към Българската народна банка (1996-1997). През февруари 1997 е назначена за министър на търговията и външноикономическото сътрудничество в служебния кабинет на Стефан Софиянски.

През 1998 година Бобева е изпратена в Черноморската банка за търговия и развитие в град Солун, един от основните акционери в която е българското правителство. Там тя достига до поста вицепрезидент.

През 2001 година Даниела Бобева става един от учредителите на Съюза на свободните демократи, оглавяван от Стефан Софиянски. Между 2003 и 2007 година отново ръководи Дирекция „Международни отношения и европейска интеграция“ в Българската народна банка.

#Даниела Бобева #вицепремиер #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници