Орешарски предложи да се запази Изборният борд към Министерския съвет

Орешарски предложи да се запази Изборният борд към Министерския съвет
A A+ A++ A

Премиерът Пламен Орешарски предложи да се запази Изборният борд към Министерския съвет, предаде агенция „Фокус“. Орешарски участва в последното заседание на Изборния борд.

„Препоръките, които сте извели от изминалите заседания, са впечатляващи и в голяма степен могат да бъдат добър ориентир при усилията за подобряване на изборните правила. Предлагам да обсъдите възможността да запазим тази рамка, която не е разписана по надлежен ред от бюрократична гледна точка, но има вече установена добра практика. Мисля, че е доста рисково, ако започнем да правим нови организационни форми. Да запазим съществуващата организация, която ще ни бъде много полезна при изработването на новия Изборен кодекс“, заяви премиерът. „Ние няма да имаме работа всяка седмица, може би даже не всеки месец“, каза Орешарски.

Изборният борд беше създаден по време на служебното правителство на Марин Райков. Той трябваше да следи за честността на вота. В него участват неправителствени организации, регистрирали наблюдатели на редовния вот през 2009 г. и на предсрочните избори, които се проведоха на 12 май.

#Министерски съвет #Изборен Борд #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници