ДСБ ще работи за реформаторски блок без ГЕРБ и СДС

ДСБ ще работи за реформаторски блок без ГЕРБ и СДС
A A+ A++ A

ДСБ ще работи за силен реформаторски блок, който не включва ГЕРБ. Това е записано в резолюцията, представена на пресконференция от новоизбрания председател на партията Радан Кънев. Консултациите за консолидация вдясно са започнали още от днес, предава Дарик.

СДС обаче също не влиза в сметките, защото, по думите на Кънев, „от 15 май насам има потвърдени съмнения, че политическият му път е пряко свързан с ГЕРБ“.

Формациите, с които ДСБ ще търси контакти за намиране на изход от кризата, са партията на „Зелените“, „Синьо единство“ на Надежда Нейнски и Мартин Димитров, с които нямали разлики в програмата си, „Движение България на гражданите“, НДСВ - Партия „Свобода и достойнство“, неправителствената организация „Демократично действие“.

Ще търсим доверието на различни избиратели, които не смятат, че ГЕРБ е алтернатива в българската политика - това е нашият отговор на поканата на ГЕРБ за общ фронт срещу правителството, обясни Радан Кънев.

От „тъмносинята“ централа за пореден път заявиха, че кабинетът „Орешарски“ трябва да подаде оставка във възможно най-кратки срокове, а президентът да даде възможност при завъртането на рулетката от проучвателните мандати да бъдат направени промени в Изборния кодекс.

Попитан дали бариерата за влизане в парламента трябва да бъде по-ниска, Кънев отговори, че в момента е неудачно те да коментират такова нещо.

„Институциите сега се държат сякаш няма протести на улиците, затова се налага формиране на обществено политическо мнение относно дневния ред за излизане от кризата, ясни стъпки какво трябва да се направи“, обясни новоизбраният заместник-председател на ДСБ Петър Москов.

#ДСБ #ГЕРБ #СДС #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници