Румен Петков: БСП завоюва обществена омраза

Румен Петков: БСП завоюва обществена омраза
A A+ A++ A

Пред БСП в момента стоят два основни въпроса, единият касае възможността за възстановяване на общественото доверие към БСП, а другият е какво ще се предприеме, ако общественото недоволство ескалира. Това каза в предаването „Това е България” на радио „Фокус” Румен Петков от БСП. Според него на протестите очевидно има провокатори, въпреки, че повечето хора се борят за своя морал и за обществото ни.

Петков смята, че БСП не само е загубила обществено доверие, но е завоювала обществена омраза.

„На проведения национален съвет на БСП беше възложено от Националния съвет на Изпълнителното бюро за едномесечен срок да извърши определени дейности. Тези дейности са свързани основно с организационното укрепване на партията, с парламентарната дейност и с подкрепата и укрепване на авторитета на правителството”, заяви Петков.

Според него, два въпроса не са получили отговор: единият е защо и как се е стигнало до тук, след като в документите е отбелязано, че това е и в резултат на поредица еднолични решения на председателя на БСП Сергей Станишев. Втория въпрос е „А сега накъде?".

Според Петков, освен инститиуционална, поличическа и криза на доверието, в БСП се наблюдава и криза на морала. Основните акценти, които БСП е извела като партия в предизборната си кампания е, че ще взима решения след широка обществена дискусия, по публичен начин, чрез широки експертни граждански дискусии. Това, което се случва в БСП през последните седмици, е обратното, смята Петков.

Кадровите решения се взимат на тъмно, включително и от националния партиен съвет и от Изпълнителното бюро. На вчерашния пленум на партията не е станало ясно за мандатоносителите от БСП, каква е структурата на правителството и кои са министрите, които са били излъчени от БСП.

„И тази неяснота води до напрежение вътре в самите среди на партията”, категоричен е Петков.

#Румен Петков #Сергей Станишев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино