Президентът: Категорично декларирам – нямам сметки и пари в която и да е офшорна зона

Президентът: Категорично декларирам – нямам сметки и пари в която и да е офшорна зона
A A+ A++ A

Отправените към мен обвинения бяха, че съм източил 1 млн долара от фирма „Линдер“ и съм ги скрил в офшорна сметка в Кипър. Категорично заявих, че откакто съм в политиката, съм попълнил всички необходими декларации. Тотално и категорично декларирах, че не разполагам с банкови сметки и пари в която и да е офшорна зона, включително и Кипър. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на пресконференция след Консултативния съвет за национална сигурност в отговор на въпрос как ще коментира отправените към него обвинения от лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Това не е първата атака срещу мен, нито ще е последната. Аз не воювам, дори да воюват с мен. Вярвам, че това е едно много безсмислено упражнение. Важното е всеки ден да правим малките необходими неща за нацията, заяви държавният глава в отговор на въпрос има ли война между Народното събрание и президента.

Това го обясних на премиера Орешарски и на ръководителите на партиите, които подкрепят правителството. Ще подкрепя всяка смислена мярка, всеки закон, който ни придвижва напред, обобщи президентът.

Ще бъда равноотдалечен от партиите, но няма да спестявам нищо и ще казвам истината. Ще има нов КСНС много скоро. Там със сигурност отново ще бъде направен опит за сближаване на позиции, но днес положението е такова, каквото го видяхме, заяви президентът.

#офшорни сметки #президент #КСНС #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници