Орешарски: Ще уволнявам всеки, за който се появят съмнения

Орешарски: Ще уволнявам всеки, за който се появят съмнения
Орешарски заяви, че причината за уволнението на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, няколко часа след неговото назначаване, е информацията, която се появи от 90-те години, че е вземал неподходящи длъжности. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще уволнявам всеки, за който се появят каквито и да е съмнения, заяви премиерът Пламен Орешарски на влизане в президентството, където започва заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, предаде БГНЕС.

Орешарски заяви, че причината за уволнението на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, няколко часа след неговото назначаване, е информацията, която се появи от 90-те години, че е вземал неподходящи длъжности.

"Тази информация я няма в архивите на МВР. Ще уволнявам всеки, за който се появят съмнения", бе категоричен премиерът.

Късно вечерта в сряда, Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов. Това стана само няколко часа след назначаването му. Проверка на вестник "Капитал" в информационната система ДАКСИ показва, че през 1995 г. Иванов става управител на шуменския клон на силовата групировка СИК. С нея е свързан и баща му - бизнесменът Валентин Иванов - Шошо.

 

#Пламен Орешарски #Иван Иванов #МВР #СИК #Консултативния съвет за национална сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници