Цветлин Йовчев: Иванов не е моя кандидатура

Цветлин Йовчев: Иванов не е моя кандидатура
Според Йовчев ако правителството подаде оставка, кризата ще се задълбочи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Иван Иванов не е моя кандидатура. Приех едно такова политическо назначение, воден от мотивите, че политическите партии, които подкрепят кабинета, трябва да имат възможност посредством заместник-министрите да упражняват контрол върху политиките - тяхното изграждане и провеждане в съответните министерства."

Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред БНР в четвъртък по повод уволнението на Иван Иванов като заместник-министър на вътрешните работи веднага след назначението му в сряда.

Според Йовчев изнесените в медиите факти правят абсолютно неприемливо оставането на Иван Иванов в ръководеното от него министерство.

„Считам, че такива факти силно подриват доверието в ръководството на МВР, което е абсолютно неприемливо и недопустимо. В системата на МВР, както и в ДАНС няма данни, които да са компрометиращи за г-н Иван Иванов. Не съм си и помислял дори, че е възможно, тъй като той все пак е народен представител", заяви Цветлин Йовчев и допълни, че вече ще бъдат извършвани изключително подробни проверки.

"Подаването на оставка на правителството в този момент би било изключително безотговорно. Това означава, че сегашната криза ще се задълбочи", каза още той.

#Цветлин Йовчев #Иван Иванов #МВР #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници