Премиерът уволни зам.-министъра на МВР Иван Иванов

Премиерът уволни зам.-министъра на МВР Иван Иванов
A A+ A++ A

Премиерът Пламен Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, съобщиха от правителствената информационна служба. Няколко часа по-рано Иванов бе назначен със заповед на премиера.

Преди това министър Цветлин Йовчев е поискал оставката на на зам.-министър Иван Иванов. Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иван Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР, заяви пред агенция „Фокус” вътрешният министър Цветлин Йовчев. 

По-рано днес при проверка на в. Капитал в информационната система ДАКСИ стана ясно, че от 1995 г. Иван Валентинов Иванов е управител на клона на групировката СИК в Шумен. Вписването е направено с решение на Шуменски окръжен съд от 20 декември 1995 г. по фирмено дело 217/1995 г.

„Затова незабавно поисках оставката му от поста. Неговата кандидатура не е мое предложение, приех политическо назначение, предложено на министър-председателя от парламентарната сила, която е излъчила г-н Иванов като депутат в 42-ото Народно събрание. Аз самият се запознах с него едва днес.”, уточни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Иванов бе избран за депутат в 42-то Народно събрание, след изборите на 12 май. Той е и лидер на шуменската структура на БСП.

#Орешарски #зам.-министър #МВР #уволнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници