Мая Манолова: Гражданските организации искат пренаписване на Изборния кодекс

Мая Манолова: Гражданските организации искат пренаписване на Изборния кодекс
„Темповете за промяна на Изборния кодекс могат да бъдат ускорени. Предложих на гражданските организации да бъдат не само наблюдатели, а да напишем кодекса заедно“, отбеляза Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Мнението на гражданските организации е за изцяло пренаписване на Изборния кодекс, така че да се осигури по-голяма възможност за участие на гражданските организации в изборите, заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова по повод кръглата маса за промени в изборните правила, която се провежда в парламента, предава „Фокус“.

По-лесно да се регистрират за участие, да се въведат възможности за пренареждане на листите, да се случва по-друг начин изборната кампания и предизборното отразяване“, добави Манолова.

Чуха се предложения в подкрепа на въвеждане на машинното гласуване“, сподели тя.

Темповете за промяна на Изборния кодекс могат да бъдат ускорени. Предложих на гражданските организации да бъдат не само наблюдатели, а да напишем кодекса заедно“, отбеляза Манолова.

Даже за ГЕРБ, които са автори на предишния Изборен кодекс, е ясно, че той нанесе големи поражения на изборния процес и че трябва да бъде коренно променен или изцяло пренаписан“, коментира зам.-председателят на НС.

#Мая Манолова #Изборен кодекс #граждански организации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино