Кипър разочарован от несправедливото отношение на ЕС

Кипър разочарован от несправедливото отношение на ЕС
„Вече се обърнахме към ЕС с молба за допълнително съдействие в рамките на бюджета на Евросъюза за 2014-2020 г., както и за допълнително финансиране в структурните програми“, отбелязва кипърският президент.
A A+ A++ A

 

Правителството и народът на Кипър са разочаровани от несправедливото отношение към страната на държавите в Европейския съюз, заяви кипърският президент Никос Анастасиадис, съобщава БГНЕС.

„Мерките за жестоки икономии и реструктуризация на банковия капитал, наложени на Кипър, не са единственото решение за борба с кризата. Нужни са програми, които да обезпечат икономическия ръст и създаване на новите работни места“, коментира Анастасиадис.

„Вече се обърнахме към ЕС с молба за допълнително съдействие в рамките на бюджета на Евросъюза за 2014-2020 г., както и за допълнително финансиране в рамките на структурните програми, в това число за целите на развитието на селското стопанство“, отбелязва кипърският президент.

„Кипър принадлежи на Европа, ние държим на членството си в ЕС и бихме желали да останем част от Евросъюза. За жалост тази позиция на правителството не се споделя от всички партии в Кипър и поради тази причина кипърското общество е разделено по въпроса“, заяви Анастасиадис.

#Кипър #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино