Мая Манолова предложи машинно гласуване на избори

Мая Манолова предложи машинно гласуване на избори
Манолова се обяви за изчистване на изборните списъци и облекчаване условията за издигане и избиране на независими народни представители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова заяви, че не е възможно да има честни избори въз основа на съществуващите изборни правила. Тя предлага да бъде въведено машинно гласуване на изборите, което ще обезсмисли купуването на избирателни комисии и подмяна на чувалите с бюлетини, предаде „Стандарт нюз“.

Изявлението бе направено на извънреден брифинг в парламента.

Манолова се обяви още за изчистване на изборните списъци и облекчаване условията за издигане и избиране на независими народни представители.

Зам.-председателят на Народното събрание обеща изборът на нов председател на ДАНС да бъде прозрачен и публичен, но не можа да даде и тълкувание на хипотезите за това дали е възможно Делян Пеевски да стане отново депутат.

По думите й случаят е описан в разпоредбите на Конституцията, и по точно членовете 68 и 72. Зам.-председателят на парламента добави, че тези дни се е извинила на 20 неправителствени организации.

Новите изборни правила ще бъдат тема на кръгла маса между Мая Манолова и граждански организации.

Тя заяви, че е поканила във вторник сутринта техни представители и така ще отговори на едно от исканията на протестиращи.

„Промяна на изборните правила и промяна в Изборния кодекс е едно от исканията. Демокрацията трябва да включва хората, а не да ги демотивира за участие в изборния процес“, заяви тя.

#Мая Манолова #Народното събрание #ДАНС #Делян Пеевски #избори #гласуване #Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници