Турските власти разследват медиците, които оказват помощ на протестиращите

Турските власти разследват медиците, които оказват помощ на протестиращите
A A+ A++ A

Турското здравно министерство започна разследване на доброволците, оказващи първа помощ на протестиращите, които бяха ранени при продължаващите вече две седмици антиправителствени вълнения, съобщи представителят на Турската медицинска асоциация Осман Озтюрк и подчерта, че организацията няма да сътрудничи с властите, предаде АФП.

„Ние бяхме уведомени, че е започнато разследване на импровизираните клиники, в които бе оказвана помощ на демонстрантите”, посочи Озтюрк на пресконференция в Истанбул. От организацията е поискано „незабавно” да съобщи имената на медицинските работници и техните пациенти, уточни той и подчерта от името на Турската медицинска асоциация, че няма да бъде съобщено „нито едно име” на министерството.

Стотици медици организираха временни клиники в различни турски градове, за да оказват помощ на демонстрантите, които бяха ранени при сблъсъците с полицията. До момента по данни на Турската медицинска асоциация при безредиците са ранени близо 7500 души и четирима са загинали.

(По агенция Фокус)

#Турция #протести #лекари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници