Татяна Дончева: Задкулисието на прехода и кукловодите му дирижират ГЕРБ и БСП

Татяна Дончева: Задкулисието на прехода и кукловодите му дирижират ГЕРБ и БСП
Според Дончева вече е ясно, че има 3-4 от министрите, които гравитират към ГЕРБ безусловно.
A A+ A++ A

Отдавна говоря, че задкулисието на прехода и кукловодите му дирижират както ГЕРБ, така и БСП. Те не могат да направят упражнението с общо правителство в момента, но ще се помъчат да го направят във времето, коментира Татяна Дончева пред „168 часа“.

„Очевидно е, че те имат изконни територии, в които няма да допуснат никого и в името на тяхната защита. А пък какво щяло да става с правителството, с обичайната човешка управленска дейност, няма значение. После ще видите какви парламентаристи са предложени като граждански квоти и странични лица, ще видите какви областни управители ще има и какви зам.-министри“, заяви Дончева.

Според нея вече е ясно, че има 3-4 от министрите, които гравитират към ГЕРБ безусловно.

„Ако ви обясняват, че те са някакви фамозни експерти, няма да намерите потвърждение за това в съответните професионални среди“, твърди Дончева.

Бившият депутат от БСП коментира, че всички тези бъркания в МВР и в системата за сигурност нямат нормално оправдание.

„Искат контрол над сектора за сигурност, защото смятат, че Бойко Борисов го е овладял. Това е обяснението на едните. И кой знае защо слагат съветника на Борисов Цветлин Йовчев за министър на вътрешните работи“, допълни тя.

Според Татяна Дончева парламентът става все по-некачествен като състав. Неговите селекционери, които уж са стари политици, показват все по-плачевни резултати. Може би защото никой от тях не търси законотворци, хора с поглед към законодателството, хора с визия за държавата, хора, които биха се развили там.

„Погледнете състава на парламентарните групи и вижте броя на икономистите и юристите в тях. Аз мисля, че това ще бъде първата правна комисия на парламента, в която няма да има 100% юристи. То не им и трябват. Защото те биха се замислили над странни законодателни предложения“, каза още тя.

#Татяна Дончева #ГЕРБ #БСП #Парламент #МВР #Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници