Цветанов се надява да бъде изслушан в Европарламента относно подслушванията

Цветанов се надява да бъде изслушан в Европарламента относно подслушванията
Повдигането на обвинения беше не за незаконни подслушвания, а за неупражнен контрол, но още не знаем за какво, и какво е последвало от този неупражнен контрол", обясни бившият вътрешен министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се надява да бъде изслушан в Европейския парламент в комисията, която разглежда случая с подслушванията в България.

"Аз съм невинен. Тези, които твърдят, че съм виновен, трябва да го докажат", каза Цветанов, съобщава „24 часа“.

"На мен ми омръзна два месеца да обяснявам за незаконни подслушвания. Повдигането на обвинения беше не за незаконни подслушвания, а за неупражнен контрол, но още не знаем за какво, и какво е последвало от този неупражнен контрол", обясни бившият вътрешен министър.

"Мога да ви кажа, че дори и в Комисията LIBE - Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи - в Европейския парламент след посещението ми в Брюксел и разговорите, които съм провел, може би вече формулировката не е незаконно подслушване, а съмнения за незаконно подслушване", добави Цветанов.

"Предполагам и се надявам, че ще получа покана, за да бъда изслушан в Европейския парламент и доколкото знам, по същото време ще бъде изслушан и главният прокурор", каза още зам.-председателят.

"Тогава можем да изложим действително някои факти и на всички ще стане ясно, че всичко това е политическа репресия, добре режисиран сценарий", допълни Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #подслушвания #Европейски парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници