Сергей Станишев: Реакцията на ГЕРБ ми подсказва, че изборът на премиера е правилен

Сергей Станишев: Реакцията на ГЕРБ ми подсказва, че изборът на премиера е правилен
A A+ A++ A

Съмнение в България има към всеки. Убеден съм, че г-н Орешарски и кабинетът заслужават доверие и шанс да свършат работа, за която са избрани от Народното събрание. Убеден съм, че водещият мотив на г-н Орешарски е подбирането на личност, която може да свърши нужната работа. Това каза пред журналисти лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев по повод избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, предаде агенция „Фокус”. Станишев заяви, че са обсъждани и други кандидатури от професионалните среди. 

На въпрос - как си обяснява реакцията на президента, Станишев заяви: „Президентът има право на свое решение. Всеки трябва да бъде съден по действията. Когато минаваха закони за специалните служби без достатъчна обществена мотивация, когато се премахваше контролът върху СРС-ата…”. 

На коментар, че кандидатурата на Пеевски е скандална, Станишев заяви: „Не ви ли беше срам, когато държавата беше управлявана по този начин и от такива хора. Начинът, по който се управляваще държавата, той беше скандален. Това се премълчаваше. Всъщност държавата беше обладавана и изнасилвана, ако ползвам грубия израз на г-н Борисов от вчера. Държавата беше ограбвана. 

За мен е много ясна индикацията в поведението на ГЕРБ, на г-н Борисов. Тяхната реакция ми подсказва, че изборът на Пламен Орешарски е правилен. 

На въпрос защо като министър-председател е уволнил Делян Пеевски, Станишев заяви: „Имаше разследване, което приключи, произнесоха се разследващите органи”.

„Вчера Министерски съвет даде указания да се приложат практиките за ограничаване на разполагането на пари от държавни дружества в ограничен брой банки. Това е част от цялостната политика за възстановяване на държавност, правила, върховенство на закона. В момента има нужда от решителност, последователност, принципност”, посочи Сергей Станишев.

#Делян Пеевски #Сергей Станишев #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници