Генерал с „Ягуар“ иска да купи ВМЗ – Сопот

Генерал с „Ягуар“ иска да купи ВМЗ – Сопот
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

77-годишният о.з. генерал-лейтенант Крум Михайлов с чисто нов „Ягуар“, последен модел, се появи пред ВМЗ – Сопот, като обяви желанието си да се срещне с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде Радио „Фокус” – Пловдив.

Пред журналисти на развален български език генерал-лейтенант Михайлов разказа, че е готов да инвестира 100 млн. евро във ВМЗ – Сопот, като преди това държавата трябва да прехвърли предприятието безвъзмездно на Община Сопот.

Той е готов да откупи 95% от акциите и да разплати задълженията на завода. Освен във ВМЗ – Сопот, той е готов да вложи и 10 млн. евро в селско стопанство. Попитан познава ли оръжейната индустрия ген.-лейтенант Михайлов отговори, че от 1995 г. до 2005 година е носил пагон.

Той каза още, че по време на управлението на НДСВ е било подписано секретно споразумение с американските власти, че производството от ВМЗ – Сопот, и друго подобно на него няма да се продава навън.

На въпрос на журналисти кой стои зад него и откъде са тези пари, генерал-лейтенант Михайлов каза, че е сам, ще си върне чрез производството за 10 години вложените пари, ще изкара печалба и предприятието ще продължи да работи спокойно.

След като разговаря с журналисти, министър Драгомир Стойнев подмина евентуалния бъдещ инвеститор, без да му обърне внимание.

Бъдещият инвеститор допълни, че вече бил разговарял с кмета на Сопот и с някои депутати.

Междувременно министър Драгомир Стойнев заяви, че настоява ВМЗ-Сопот да остане държавно предприятие и това ще бъде целта на Министерството на икономиката и енергетиката.

"Идеята е хората да работят и да получават достойно заплатите си за труда, който полагат", каза министър Драгомир Стойнев пред журналисти след посещението си в предприятието.

Министърът се срещна със синдикалните лидери, ръководството на завода и посети работниците по цеховете.

Според него усилията на държавата трябва да са в посока ВМЗ-Сопот да остане държавно предприятие, като за целта са изготвени краткосрочни и дългосрочни мерки. В краткосрочен план икономическият министър е поел ангажимент работниците да получат заплатите си, а дългосрочно - предприятието да разполага с необходимите оборотни средства, така че да може да изпълнява своите поръчки.

#ВМЗ #Сопот #Михайлов #Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници