Петър Кънев: Големият проблем е замръзналото потребление

Петър Кънев: Големият проблем е замръзналото потребление
A A+ A++ A

И работодателите, и синдикатите са в една лодка. Това каза пред БНТ депутатът от КБ Петър Кънев, споделяйки мисли за вчерашна среща на работодателски организации и синдикатите за икономическото състояние и перспективи на страната, съобщиха от БСП.

„По данни на Агенция „Митници“ преди вдигането на акциза на цигарите приходите са били милиард и четиристотин хиляди, след това падна на 680 млн. Какво - два пъти сме намалили пушенето ли? Сложихме касови апарати на рибарските лодки, на кафе-машините. Последните 4 години убиха малкия и среден бизнес“, категоричен беше депутатът.

За мен големият проблем е потреблението, което замръзна. А в банките има пари, каза още Петър Кънев. Според него от икономическите ни емигранти годишно влизат близо милиард, милиард и половина лева, а потребление няма. Това според депутата убива производителите.

Имаме нужда от министър на финансите, който говори веднъж седмично, не си сменя по три пъти на ден мнението, каза Кънев. За повишаване на доходите съм, не за рязко, но за повишаване. Синдикатите трябва да разберат, че всички сме в една лодка – и работодателите, и работниците, добави още Кънев.

 

(По БГНЕС)

#Петър Кънев #БСП #икономика #състояние

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници