Цветозар Томов: Имиджът на Борисов и Цветанов ще убие ГЕРБ

Цветозар Томов: Имиджът на Борисов и Цветанов ще убие ГЕРБ
Цветозар Томов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ не може да функционира като партия при сегашните си двама несменяеми ръководители Бойко Борисов и Цветан Цветанов, заяви в коментар за БГНЕС социологът Цветозар Томов.

"Хората, които подкрепят тази партия, които участват в нея, нямат никакво влияние върху взимането на нейните политически решения. Ако искаме да си обясним, защо управлението на ГЕРБ доведе страната до толкова тежка криза, даже можем да говорим за катастрофа, трябва да подложим на анализ личностните характеристики на тези двама души. 

В този си вид ГЕРБ постепенно ще загине, защото Борисов и Цветанов са с доста увреден публичен имидж. Ако трябва да си представя ГЕРБ, която се е развила и участва в създаването на цивилизованата десница в България, изобщо не си представям, че те са фактор в нейното ръководство. 

Дали Борисов и Цветанов ще продължат да играят водеща роля в ГЕРБ е партийна работа. Но определено Цветанов въобще не осъзнава, че е пречка пред развитието на ГЕРБ. Той няма интелектуалния капацитет да осъзнае своята роля в партията, както и начинът, по който вреди на българското общество. Цветанов освен това беше избор на Борисов. 

Колкото до Борисов. Личната популярност на този човек е в основата на създаването на ГЕРБ. В това той наподобява малко ролята на Симеон Сакскобургготски в НДСВ. Още никой, даже самият Борисов, не може да си представи ГЕРБ без него. Но също така това прилича и на ситуацията след 2005 г., когато, ако бившият монарх се беше оттеглил по-рано от тази партия, тя най-вероятно имаше шанс да оцелее и да се превърне в пълноправен политически субект в България. ГЕРБ днес са в същото положение.

Тази партия е до голяма степен рожба на Борисов. И ако той продължи да се занимава с политика, ще умори своето дете", коментира социологът.

#Бойко Борисов #Цветан Цветанов #Цветозар Томов #Симеон Сакскобургготски #НДСВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници