Владислав Горанов: БСП манипулира с цифри за публичните финанси

Владислав Горанов: БСП манипулира с цифри за публичните финанси
Владислав Горанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Манипулацията, че в момента състоянието на публичните финанси е много тежко, се използва единствено, за да послужи за отлагане на всички тези ангажименти, които БСП пое предизборно, каза в интервю за „Фокус" Владислав Горанов, народен представител от ГЕРБ и бивш заместник-министър на финансите в правителството на Бойко Борисов.

За пореден път се прави опит за манипулация на числата с единствената цел да се създаде усещането за много неблагоприятна картина, в която в момента се намира страната. Това е отправна точка за оправдания за всички неща, които няма да изпълни до края на годината правителството, подкрепяно от Сергей Станишев - каза Владислав Горанов.

Неприемливо и манипулативно е използването на 800-те милиона, които се цитират, че са взети от предишното правителство, и трябва да бъдат връщани през август. Тук единствената истина е, че безспорно това е временен заем, който беше използван за изплащане на субсидиите на зърнопроизводителите. Средствата бяха възстановени от Брюксел още на 4 април в размер на 840 милиона лева, което е повече, отколкото беше изтегленият краткосрочен кредит. Не съществува никаква пречка в момента, в който правителството пожелае, да върне заема, който беше емитиран. В никакъв случай това не може да се включи в сметката за лошото наследство, както твърди БСП - каза Владислав Горанов.

От друга страна – твърденията за дефицит към месец март в размер на около 800 милиона лева. Това е така, но същото изключва информацията за месец април, която е – излишък в размер на над 500 милиона. Ако трябва да сравним информацията за изпълнение на бюджета през 2013 г., спрямо 2012 г., ще видим че - през 2013 г. имаме много по-добро изпълнение спрямо 2012 г., която приключи с дефицит под половин процент, каза Владислав Горанов.

#Владислав Горанов #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници