Цветлин Йовчев: Възстановяване на доверието е основна цел на реформите

Цветлин Йовчев: Възстановяване на доверието е основна цел на реформите
„Трябва да има прозрачност в дейността на Министерството на вътрешните работи. Гражданите трябва да са информирани какво и как се прави. Затова ще работим активно в тази посока”, обясни Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

„Възстановяване на доверието е една от основните цели, към която трябва да бъдат насочени реформите“, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, съобщава „Фокус“.

„Когато говорим за това, има няколко аспекта, които трябва да бъдат обект на внимателен анализ, и всичките ни действия да бъдат насочени нататък. На първо място, трябва да успеем да убедим хората, че полицията може и иска да им помогне и да ги защити“, каза Йовчев и добави, че „ако не са убедени, че това е така, не можем да претендираме за доверието на хората“.

На второ място, трябва да има публичност и отчетност, коментира вътрешният министър.

„Трябва да има прозрачност в дейността на Министерството на вътрешните работи. Гражданите трябва да са информирани какво и как се прави. Затова ще работим активно в тази посока“, обясни Йовчев.

Според него спазването на закона трябва да бъде в основата на всяка една дейност и хората трябва да са убедени, че полицията действа именно и само за да защити техните законни интереси.

„И не на последно място, трябва да има съпричастност, хората трябва да са убедени, че полицията е съпричастна към техните проблеми. Това са четирите основни насоки, в които трябва да се работи, без една от тях ние не можем да говорим за доверие“, коментира министърът на вътрешните работи.

Йовчев посочи, че ръководството на МВР възнамерява много активно да търси форми на активен диалог с гражданското общество, в това число и с представители на медиите и на неправителствените организации и това ще бъде един от акцентите в управлението на Министерството на вътрешните работи.

#Цветлин Йовчев #МВР #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници