Орешарски няма информация за унищожени документи на „Авиоотряд 28”

Орешарски няма информация за унищожени документи на „Авиоотряд 28”
Извършени са 309 полета в различни направления. От август 2009 г. до сега разходите са близо 3 млн. лева, уточни Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Пламен Орешарски  даде разяснения за полетите на бившия премиер Бойко Борисов и членове на кабинета му с правителствения „Авиоотряд 28“ и унищожаването на заявки за такива полети.

"Заявките не са завеждани по надлежен ред и администрацията на Министерски съвет изпитва затруднения да ги обобщи. Предприети са мерки за отстраняване на тези слабости. МС е заплатил за полети с Авиоотряда 1 653 699 лева за периода 1 март 2011 до 31 май 2013 г. Тази сума не включва периода преди март 2011 г., когато Авиоотрядът е бил към Министерство на транспорта. Тази сума не включва и полетите, извършвани по заявка на други ведомства, освен МС", заяви премиерът Орешарски по време на парламентарния контрол.

Извършени са 309 полета в различни направления. От август 2009 г. до сега разходите са близо 3 млн. лева. Сумата не е разпределена по заявители, трябва да се направи допълнително проучване.

„Няма категоричен извод дали са унищожавани документи. Разпоредил съм проверка, която ще приключи през август и ще я представя пред парламента“, каза още Орешарски.

#Министерски съвет #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници