Двама френски журналисти в неизвестност в Сирия

Двама френски журналисти в неизвестност в Сирия
Журналистите „не са представители на която и да е държава, те са хора, които работят за това светът да получава информация“, изтъкна Оланд на съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 

Френското радио Юроп 1 потвърди тази сутрин, че от 24 часа няма информация за двама свои журналисти, които пътували към Алепо, Сирия, съобщава БГНЕС.

„Става дума за Дидие Франсоа, голям репортер в редакцията, свикнал да отразява събития в чувствителни зони, и Едуар Елиа, фотограф“, уточни радиото в комюнике.

От медията допълват, че поддържат постоянен контакт с френските власти, които правят всичко възможно да получат повече информация.

Френският президент Франсоа Оланд, който е на държавно посещение в Япония, изиска незабавното освобождаване на двамата френски журналисти, изчезнали в Сирия.

„Искам тези журналисти да бъдат незабавно освободени“, каза президентът, без да посочва имената им, нито медиите, за които работят.

Журналистите „не са представители на която и да е държава, те са хора, които работят за това светът да получава информация“, изтъкна Оланд на съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе.

„Те трябва да бъдат третирани като журналисти и в никакъв случай като хора, върху които тегне заплаха да действат в ущърб на държавата“, каза още френският президент.

„Медиите трябва да могат да се движат в Сирия, за да дават очаквана в цял свят информация“ за случващото се в страната, добави той.

#Сирия #журналисти #Алепо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници