Турция е отрязала българските превозвачи

Турция е отрязала българските превозвачи
Турция е отказала на българските превозвачи създаване на съвместна комисия, която да проучи проблемите по границите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турция е отказала на българските превозвачи създаване на съвместна комисия, която да проучи проблемите по границите, съобщи инж. Койчо Русев, председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) и Националната транспортна камара.

„Поискахме, докато не се произнесе комисията, да няма никакви мерки. Но те казаха - не. Освен това казаха, че ще наложат други дори по-строги рестрикции“, каза експертът, цитиран от агенция „Фокус“.

Инж. Русев разказа пред представителите на български, румънски и македонски  превозвачески асоциации за срещата, проведена в Истанбул.

„На 27 май се състоя среща между представители на българските превозвачи и ръководството на турската Асоциация на превозвачите UND, за да обсъдят проблемите, които турските власти създават на българските превозвачи. В процеса на разговора обаче разбрахме, че проблемите са възникнали не от шефа на Митниците, а от шефа на UND. Този контрол е засилен в последните месеци, защото преди няколко месеца UND е имал избор за нов Управителен съвет и нов президент - избран е Четин Нихоглу, който се похвали, че е обещал на турските превозвачи, че ще подобри условията за тях“, обясни Русев.

Експертът каза още, че Четин Нихоглу се е похвалил, че е обиколил всички превозвачи в Турция, за да ги убеди да го изберат, като им е обещал да намали броя на чуждестранните превозвачи, и специално българските, на територията на Турция. Второто, което им е обещал, е, че ще направи така, че на границата да не спират, да минават транзит, 30 км/ч и 40 км/ч скорост, със специална апаратура, която да ги проверява в движение.

На трето място им е обещал, че ще направи така, че да не могат австрийците, германците и другите, които използват влакове, да принуждават турците да се качват на влак. Четвъртото му обещание е, че ще им върнат глобите, които са понесени в Унгария, в Италия, в Германия, в Австрия.

Русев обясни, че в момента пак се спират автомобили на български превозвачи на българо-турската граница.

„Ние възпираме нашите превозвачи да не блокират отново границата. Имаме ново правителство от три-четири дни – да не звучи това политически“, коментира той.

#Турция #Койчо Русев #превозвачи #граница #UND

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници