Партията на Кунева не иска да помага на „правителството на лъжата и подмяната“

Партията на Кунева не иска да помага на „правителството на лъжата и подмяната“
A A+ A++ A

През септември ще направим Национално събрание за избор на ново ръководство, тогава ще има избор на нов Национален съвет и нов председател, заяви Петър Николов, член на Националния съвет в оставка на Движение „България на гражданите“, предаде БГНЕС.

„След изборите Националният съвет на Движение „България на гражданите“ подаде оставка и през последните две седмици правим активен анализ на това какво се случи и как се стигна до тук. Ние не чухме достатъчно гласовете на хората от структурите на ДБГ, на хората от страната“, заяви Николов. „Ще тръгнем в посока на промени в устава на партията, които да делегират реални права на регионалните ни структури, за да може те да участват във вземането на решения“, добави той.

Николов съобщи, че на заседание на Националния съвет миналата седмица секретарят на движението Людмила Елкова е информирала останалите членове на съвета, че преговаря да стане заместник-министър на финансите в кабинета „Орешарски“. „Ние я помолихме да напусне партията, тя вече не е член на движението“, съобщи още Николов. От Движение „България на гражданите“ приемат за грешка с експерти и кадри да се подпомага „правителство на лъжата и подмяната“.

Николов прогнозира, че наесен протестите ще ескалират. „Искаме да започнем да водим активен диалог с организаторите на протестите, тъй като пропуснахме шанса да говорим с тях в началото на годината. Една от основните цели на Националния съвет ще бъде контакт с организаторите на протестите, за да видим с какво може да сме си полезни взаимно“, заяви Петър Николов.

От Движение „България на гражданите“, които през миналата седмица се обявиха като категорична опозиция на кабинета „Орешарски“, са против промените в Закона за ДАНС, с които ГДБОП се изважда от МВР и прехвърля към ДАНС, и против идеята да се либерализира режимът на пушене в закрити пространства.

#правителство #оставка #Национален съвет #Петър Николов #Движение „България на гражданите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници