Зинаида Златанова: Остават шест месеца до следващия мониторингов доклад на ЕК

Зинаида Златанова: Остават шест месеца до следващия мониторингов доклад на ЕК
Зинаида Златанова. Снимка: novini.bg
A A+ A++ A

"На мен като министър ми остават шест месеца до следващия мониторингов доклад на Европейската комисия, в които аз трябва да свърша много работа.", каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в интервю за „Предаването на Карбовски" по ТВ7, пише Фокус.

По изискване и препоръка на Европейската комисия България трябва да разработи напълно нов Наказателен кодекс, който да отговаря на съвременните реалности и обществено-политически ситуации. По думите на правосъдния министър добре би било дотогава работата по него да бъде завършена в голямата си част. Тя сподели, че първата й среща във функциите й на министър на правосъдието и вицепремиер ще бъде с неправителствените организации в съответната сфера, за да чуе тяхното мнение по неотложните проблеми в правосъдната сфера и какво биха предложили те за решаването им.

Златанова заяви, че опасността България да загуби пари по европрограми е много голяма и това е резултат от неосъществени действия, които няма как да бъдат наваксани в момента.
„България е закъсняла, има много срокове, които предишното правителство не е съобразило и всичко е оставено за последния момент", обясни тя.

#Зинаида Златанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници