Валери Симеонов: Не давам повече от няколко месеца на правителството

Валери Симеонов: Не давам повече от няколко месеца на правителството
Според Симеонов, „недоволството ще бъде доста сериозно и още при първите скандални разкрития ще се получи дестабилизация на политическата обстановка в България". Снимка: flagman.bg
A A+ A++ A

„Не давам повече от няколко месеца, до зимата, на това правителство", заяви каза пред съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов, предава „Фокус".

Според него, целта на това правителство не е стабилизирането на държавата.

„Целта за пореден път е обяздването на министерствата, на държавните структури и хранителните потоци, където има пари, търгове и възможност за неособено законни приходи. Точно това изключително демонстративно извърши Станишев, назначавайки за министри най-приближени свои хора или хора, които са в роднински и приятелски връзки", каза Симеонов.

„Аз почти не виждам специалисти, с изключение на 2-3, всичко останало са „Калинки", този път обаче с дипломи", категоричен беше той и добави, че коалицията между БСП, ДПС и „Атака" е ясна от много отдавна.

„Коалицията е налице. Продажното и предателското на партия „Атака", която вече трябва да бъде кръстена партия „Юруш", също е налице. Тук виждаме, че става въпрос за финансова сделка за подкрепа на правителството. Групата на „Атака" – „Юруш" осигури възможността за избор на това правителство, като просто не гласува и свали кворума с 22 гласа надолу. Ясно е, че ДПС и „Атака" – „Юруш" станаха фактически двете огледални страни на едно и също лице", заяви съпредседателят на НФСБ.

Според Симеонов е абсурд това правителство да издържи целия си мандат.

„Това правителство няма никакъв потенциал, за да изкара някакъв дълъг мандат, тъй като това са хора неспециалисти и хора, назначени по шуробаджанашки принцип, преходни лица, които няма как да оглавят тези министерства. Може би това правителството по начало така е създадено, за да бъде кратковременно.

Симеонов смята, че „предстоящите избори са неизбежни, защото скандалът е заложен в самия кадрови подбор на правителството, в това, че Станишев – фактически задкулисният министър-председател, който както видяхме, като октопод се е постарал да пусне пипала навсякъде и най-вече върху тези министерства, които са свързани с по-големи финансови потоци".

„Всичко това няма как да остане скрито. Мисля, че българското общество даде много сериозна заявка за пробуждане, както с протестите, така и с все по-голямата си заангажираност и заинтересованост към управлението и мисля, че процесите, които се развиват са доста бързи в България, в резултат на което не давам повече от няколко месеца до зимата на това правителство", отбеляза Сименов.

По думите му, „недоволството ще бъде доста сериозно и още при първите скандални разкрития ще се получи дестабилизация на политическата обстановка в България".

#Валери Симеонов #НФСБ #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници