Станишев: Орешарски е противоположност на Борисов

Станишев: Орешарски е противоположност на Борисов
Според Станишев вторият вицепремиер ще е силна кандидатура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Бих казал, че г-н Орешарски е противоположност на Борисов като начин на мислене и действие. Г-н Борисов можеше да си сменя всеки ден позицията.“

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на БСП Сергей Станишев.

„Увеличаването на възрастта на пенсиониране увеличава младежката безработица. Качваш прага за пенсиониране и младите хора не могат да намерят работа. Кабинетът „Борисов“ увеличи безработицата с 400 000. В Германия това се прави плавно, стъпка по стъпка. Борисов и Дянков го направиха на всяко полугодие – не става така“, заяви Станишев.

По думите му 80 процента от последните препоръки в доклада на Европейската комисия съвпадат с ангажиментите, които са залегнали в управленските приоритети на Пламен Орешарски и неговия кабинет.

Станишев допълни още, че вторият вицепремиер ще отговаря за административната реформа.

„Знам кандидатурата на г-н Орешарски за втори вицепремиер. Много силна кандидатура – знак към стопанската инициатива на хората. Той ще се занимава с цялостната бизнес среда“, заяви той.

Орешарски дава много ясни знаци с персоните в кабинета. Вицепремиерът е министър на правосъдието. Върховенството на закона трябва да бъде изведено на преден план. МВР се нуждае от сериозна реформа, която да даде сигурност на гражданите и служителите на МВР, че първият приоритет е защитата на собствеността, живота и сигурността на гражданите“, посочи още Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #Пламен Орешарски #Борисов #МВР #Дянков #Германия #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници