След сигнал на ВМРО кметът на Трън е депозирал оставката си

След сигнал на ВМРО кметът на Трън е депозирал оставката си
A A+ A++ A

Станислав Николов, кмет на Община Трън, е подал оставка. Това се случи след сигнал, който ВМРО подаде в прокуратурата срещу него, разследване по случая направи и ТВ7, съобщиха от централата на партията. Сигналът от ВМРО показва как кметът е сключвал договори за аренда с починали хора, фалшифицирал е печат на нотариус и е бил в конфликт на интереси – първо, като е купувал консумативи за общинската администрация от магазина на майка си, и второ – декларирал е печалба от търговска дейност, а по закон няма право да развива такава.

От разследващия материал на ТВ7 пък става ясно, че кметът е спекулирал с пари по европрограми. С тези пари той е наемал цигани от града, които да работят за него. Те са били назначавани като служители в склада му и като работници на земята му с картофени насаждения. Сагата с трънския кмет, който е представител на партия ГЕРБ, се точи от месеци.

Още през март представители на ВМРО, водени от заместник-председателя на партията Ангел Джамбазки, нахлуха в кабинета му, за да поискат обяснение защо не обръща внимание на множеството сигнали срещу циганска престъпност и незаконните постройки в Трън. Тогава Станислав Николов пое ангажимент да бъде премахнато гетото. От ВМРО пък заявиха, че след като минат предсрочните парламентарни избори, ще посетят град Трън, за да проверят изпълнено ли е обещанието.

През месец май представители на ВМРО извършиха проверка и се оказа, че кметът е излъгал съгражданите си и не е изпълнил поетото обещание.
От ВМРО изказахме подозрение, че отказът на кмета да се справи с циганския проблем е свързан с изборите, тъй като от ГЕРБ са разчитали на циганските гласове в Трън. А самите цигани са държани изкъсо от Николов, защото са на заплата при него, пишат войводите.

Явно г-н Николов се е опитал да постъпи уж морално и е депозирал преди дни своята оставка. В същото време научаваме, че той събира „привърженици“ – платени цигани, които да правят акции в негова подкрепа.
ВМРО заявява, че ще наблюдава отблизо ситуацията и ще продължава да настоява Станислав Николов да бъде изправен пред съда и да получи присъда.

#ВМРО #Трън #кмет #оставка #нарушения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници