73 души задържани при операция срещу кражбите на метали

73 души задържани при операция срещу кражбите на метали
Снимка: БНР
A A+ A++ A

На 27 и 28 май бе проведена полицейска операция за противодействие на кражбите на метали и контрол над дейността с отпадъци от черни и цветни метали в рамките на Action days of metal thefts - европейска полицейска операция срещу кражбите на метали. В акцията участваха 15 държави - членки на ЕС, между които Белгия, Холандия, Испания, Германия, Кипър, Румъния и др., съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на операцията у нас са проверени над 4200 души в уязвими райони на кабелни трасета, междустълбия, вилни зони, малки и слабо населени места, системата на железния път и др., както и 2529 превозни средства, транспортиращи метали и над 800 площадки за дейности с отпадъци от черни и цветни метали. Проверките на площадките са извършени съвместно с РИОСВ по места, предвид влезлите в сила след 15 май 2013 г. разпоредби на новия Закон за управление на отпадъците (ЗУО).

За срок до 24 часа в поделения на МВР са задържани 73-ма във връзка с извършени престъпления по чл. 194-195 (кражби на метали) и чл. 243в (незаконна дейност с метални отпадъци) от НК. Срещу тях са образувани общо 29 досъдебни производства.
Съставени са 381 акта за установяване на административно нарушение по Закона за управление на отпадъците, Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.

#метали #кражби #операция #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници