Сотир Цацаров: "Течът" на информация за случая "Костинброд" е с източник ДАНС

Сотир Цацаров: "Течът" на информация за случая "Костинброд" е с източник ДАНС
A A+ A++ A

Проверката за изтеклата информация за случая в Костинброд е приключила с междинен резултат, който категорично води до извода, че „течът” на информация е с източник ДАНС, и то - лице от ръководния състав на агенцията. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Агенция „Фокус”.

Що се отнася до разследването в Костинброд, и в момента се прави, и от 5 до 7 дни, ще продължи проверката на бюлетините. След това ще имате пълна информация и за броя на бюлетините, и за това как те са били разпределени по многомандатни избирателни региони”, обясни Цацаров.Експертизата на бюлетините се извършва едновременно с огледа, допълни той.

На въпрос - дали усеща нюанс на тезата за обвързаност между прокуратурата и ДПС, главният прокурор отговори: „За мен остана необяснимо идентифицирането на определена партия или определени лица, със станалото в Костинброд. Ако прокуратурата бе услужливо замълчала, щяха да ни обвиняват, че сме помагали на друг. Няма как институцията да не бъде подлагана на критиките на политически субекти. Ако институцията се съобразява с тези критики ще си останем на ниво битови кражби”.

#Сотир Цацаров #Костинброд #ДАНС #бюлетини #проверка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници