8 нови народни представители влизат в НС

8 нови народни представители влизат в НС
Според подредбата на листата на БСП на мястото на избрания за министър на отбраната Ангел Найденов от Перник в Народното събрание трябва да влезе Евдокия Асенова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Осем нови народни представители, шест от левицата и двама от ДПС, влизат в парламента. Те ще трябва да заемат местата на избраните днес за министри в новото правителство с премиер Пламен Орешарски, предава БГНЕС.

Самият Орешарски ще освободи едно от местата на депутатските банки в Народното събрание, като на негово място ще влезе следващият от варненската листа на Коалиция за България. Анелия Клисарова ще освободи още едно място в същата листа на левицата, тъй като тя се закле вчера като нов министър на образованието и науката.

След избора на премиера Пламен Орешарски и на Анелия Клисарова следващи във варненската листа на левицата, които би трябвало да се закълнат като депутати, са икономистът Георги Андреев, бивш кмет от БСП на Община Ветрино, и председателят на БСП - Аксаково, Георги Борисов.

Според подредбата на листата на БСП на мястото на избрания за министър на отбраната Ангел Найденов от Перник в Народното събрание трябва да влезе Евдокия Асенова.

Депутатът Петър Чобанов, който се закле като министър на финансите, ще освободи едно депутатско място от листата на левицата в Пловдив-град, където следващият е 35-годишният строителен инженер Калин Милчев.

На мястото на новоизбрания министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев от хасковската листа на БСП трябва да влезе Жара Пенева-Георгиева, магистър по банков мениджмънт.

Директорът на АГ болница „Шейново“ Таня Андреева, която пое поста здравен министър, също освобождава депутатско място в групата на левицата. На него ще влезе проф. Методи Костадинов от листата на Коалиция за България в 25-и столичен избирателен район. Костадинов има трудове в областта на аграрната наука, селското стопанство и екологията.

Двама нови депутати ще попълнят и групата на ДПС след избора на Хасан Адемов за социален министър и на Искра Михайлова за министър на околната среда и водите. На мястото на Адемов от разградската листа на движението трябва да влезе Хами Хамиев - зам.-кмет на Община Разград. Искра Михайлова, която влезе в 42-рото Народно събрание втора в листата на ДПС след Делян Пеевски, ще отстъпи депутатско място на следващия - Сергей Кичиков, общински съветник на ДПС във Велинград.

Промяна се очаква и в състава на евродепутатите ни, след като Кристиян Вигенин днес стана външен министър. Следваща в листата на левицата на последните евроизбори беше Маруся Любчева. Тя беше депутат от левицата в 40-ото НС и след това за две години евродепутат до изборите за членове на ЕП през 2009.



#депутати #нови #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници