Драгомир Стойнев се среща до часове с шефовете на ДКЕВР и БЕХ

Драгомир Стойнев се среща до часове с шефовете на ДКЕВР и БЕХ
„Ще разговарям с г-жа Харитонова, тъй като цената на тока е поставена на фокус”, заяви новоизбраният министър Драгомир Стойнев. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Още от днес започваме интензивна работа, като след часове ще се срещна с председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и с директора на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Това каза новоизбраният министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев минути след като прие властта, предаде агенция „Фокус“.

Стойнев отбеляза, че няма да започне с резки движения, тъй като му трябва време да опознае най-големите проблеми в секторите.

„Ще разговарям с г-жа Харитонова, тъй като цената на тока е поставена на фокус“, заяви новоизбраният министър.

По думите му „не е нормално в 21. век в страна – членка на ЕС, на хората да им е трудно да си плащат сметките за ток“. „Чудеса не можем да обещаем, но обещаваме, че стъпка по стъпка ще подобряваме живота на хората“, обеща Драгомир Стойнев.

„Щом съм тук, пред вас, това означава, че съм подготвен и приемам предизвикателството“, каза той. „Шоково увеличаване на цените на тока няма как да се случи“, подчерта още Драгомир Стойнев.

По отношение на изграждането на АЕЦ „Белене”, трябва да се направи анализ на техническата част и на бъдещото потребление на електроенергия в региона, каза още Стойнев. Той отбеляза още, че проектът „Белене” трябва да бъде структуриран по начин, който ще го направи успешен.

„Дайте ми време да се запозная и тогава ще преценя какви законодателни инициативи ще бъдат внесени в парламента”, каза новоизбраният министър. По думите му - голяма част от препоръките на Световната банка и на Европейската комисия за сектор „енергетика” са включени в плана „Орешарски”.

„Нямам конфликт на интереси или влияние в сферата на енергетиката. Борим се за прозрачност и смятам, че тези практики трябва да изчезнат”, коментира още Драгомир Стойнев.

#правителство #Орешарски #Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници