Орешарски: Всеки трябва да дава от себе си каквото може, пък да става каквото ще

Орешарски: Всеки трябва да дава от себе си каквото може, пък да става каквото ще
A A+ A++ A

Сигурно няма да успеем да станем богати, проспериращи, но задачата като минимум е в края на мандата всички български граждани да имат повече надежди, че пътят е прав, че могат да разчитат на своята предприемчивост и че работейки за собственото си благоденствие, ще допринасят за благоденствието на цялото общество. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски при приемането на властта от служебния премиер Марин Райков, предаде агенция „Фокус“.

Орешарски благодари на Райков за коректния тон, в който са протекли срещите с него - те са повече от една. Благодаря му за усилията да ме запознае, макар и в резюме, с открити въпроси, които стоят буквално в следващите дни. През последните седмици мои приятели ми задаваха въпроса - какъв трябва да бъде човек, че да поиска да е премиер в тази ситуация. Нямам най-точния отговор и в този момент. Но в период на криза всеки трябва да дава от себе си каквото може, пък да става каквото ще, каза Орешарски.

Аз и моите колеги ще направим всичко възможно да се ръководим от интересите на хората, ще работим за хората, така че да може в края на нашия мандат да съобщим още по-добри числа от тези, които чухме преди малко. В работата си ще бъдем открити за медиите, каза Орешарски. Ще гледаме на тях като на трансмисията за уведомяване на обществото за всичко важно, което се случва.

Служебният премиер Марин Райков благодари на всички от своя екип. Искам да им благодаря за безсънните нощи, за искреното им усилие да се постигне нещо в нелек момент, когато хората бяха на улицата, каза Райков.

Пламен Орешарски поиска седмица-две толеранс. След това ще помоля всички министри да направят пресконференции и да уведомят обществеността за резултатите и мерките, които ще предприемат, каза той. Задачата не е лека, важно е да се усети обръщане на тенденциите, каза Орешарски.

#Орешарски #правителство #Марин Райков #предаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници