Кристиан Вигенин: Договор за добросъседство с Македония трябва да бъде подписан

Кристиан Вигенин: Договор за добросъседство с Македония трябва да бъде подписан
A A+ A++ A

Договор за добросъседство с Македония трябва да бъде подписан, това каза в интервю за БНР Кристиан Вигенин, министър на външните работи, предаде БНР. Пътят, по който тръгна предишното правителство, трябва да бъде вървян, тъй като договор за добросъседство трябва да бъде подписан, заяви Вигенин.

Впрочем да припомня, че това е идея, която беше лансирана за пръв път от правителството на Станишев – в периода 2005-2009 година. Това е добра идея. Ние трябва да работим тя да се случи. Тепърва ще се запознаем докъде са стигнали преговорите и какви са конкретните проблеми, които стоят между двете страни за подписването на този договор, добави новият външен министър.

„Нашата политика към Македония трябва да бъде доста по-комплексна, да върви на доста по-широк фронт. Би следвало да помислим за конкретни стъпки, които да водят до повече доверие на най-високо политическо равнище. Нещо, което липсваше в последните години. Ние имаме нужда от значително интензифициране на контактите на всички равнища, особено на най-високо политическо равнище. Оттам нататък принципната ни позиция е ясна – Македония трябва да бъде член на ЕС. Това е в интерес на България. Но конкретните стъпки дотогава предстои да бъдат уточнявани, защото Македония пое едни ангажименти към предишното правителство и смятам, че те трябва да бъдат изпълнени“, каза Кристиан Вигенин.

#Кристиан Вигенин #Македония #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници