Лютви Местан: Идват първите тежки дни на престъпността в България

Лютви Местан: Идват първите тежки дни на престъпността в България
„Пламен Орешарски не е член на БСП. И това не е бягство от отговорност, а верен прочит на потребностите на времето“, обяви Лютви Местан по време на дебатите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Идват първите тежки дни на престъпността в България, защото тя вече не може да разчита да се яви ритуално, да целуне ръката на новия господар и да поиска съхраняване на престъпните схеми“, заяви председателят на ДПС Лютви Местан по време на дебатите по предложения кабинет на Пламен Орешарски, предава „Фокус“.

Местан бе категоричен, че „това просто няма да се случи“, и добави, че „приликата между Цветлин Йовчев и Цветан Цветанов е само в звученето на първото им име“.

Г-н Йовчев може да бъде уличен във всичко друго, но не и в груби полицейски рефлекси“, каза Местан.

България няма нужда от министър на вътрешните работи, който ще превръща МВР в репресивен орган за политически натиск. Това е разлика между Бойко Борисов и Пламен Орешарски и Цветлин Йовчев и Цветан Цветанов. Управлението на г-н Орешарски няма да залага на грубото полицейско начало“, заяви председателят на ДПС.

Местан каза, че „за първи път министър-председателят няма да е председател на политическа партия“.

Пламен Орешарски не е член на БСП. И това не е бягство от отговорност, а верен прочит на потребностите на времето“, обяви Лютви Местан по време на дебатите.

Очаквам от г-н Орешарски да не превръщате Народното събрание във функция на едноличната ви воля. Това е толкова далеч от вас, че дори е излишно да го кажа“, сподели Местан.

Г-н Орешарски, от вас не могат да се очакват чудодейни решения. Месиите са в историята. От вас се очакват конкретни, реални стъпки. Очакваме да реабилитирате Народното събрание като център на властта. Очаквам да бъде правителство на Народното събрание”, призова още той.

Очаквам правителството, планът „Орешарски“ да бъде спасителен за България. Да възстанови българската държавност и достойнството на всеки един български гражданин“, изрази надежда Местан.

#правителство #Орешарски #Лютви Местан #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници