Борисов: БСП подмами хората, че ще вдигнат данъците на богатите и ще дадат на бедните

Борисов: БСП подмами хората, че ще вдигнат данъците на богатите и ще дадат на бедните
„От всичко, което ни наговориха, и от всичко, което предложиха, виждам един кабинет на БСП и ДПС, който надали с нещо може да се нарече експертен“, добави бившият премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Вие видяхте, че това, с което БСП подмами хората - точната дума е „подмами“ - беше, че ще вдигат данъците, и всички социално слаби си помислиха, че ще се вдигнат данъците на богатите, ще дадат на бедните. Оказа се, че това въобще не са си го мислили да бъде факт“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предава „Фокус“.

„След това - говореха навсякъде, че „Белене“ го почват веднага, ще го строят. Сега виждате, че все едно тази тема не съществува. Да не говорим за тези 250 000 работни места, за които само заради тях аз бих бил готов да ги подкрепя, но се оказа, че те ще станат след 4 години, в края на мандата. Няма кой да ги чака за след 4 години да създават работни места“, коментира Бойко Борисов.

„От всичко, което ни наговориха, и от всичко, което предложиха, виждам един кабинет на БСП и ДПС, който надали с нещо може да се нарече експертен“, добави бившият премиер.

На въпрос - как ще коментира кандидатурите за министри на Данаил Папазов и Цветлин Йовчев, които са били свързани с ГЕРБ, Борисов отговори:„Не мога да ги коментирам. Познавам ги и двамата. Професионалисти са, но много отдавна не са с нас“.

Той уточни, че Папазов не е член на ГЕРБ.

„Познавам го, работили сме заедно по време на нашето управление. Пожелавам им успех“, заяви Борисов.

Борисов каза също, че кабинетът е изцяло зависим от лобистки групи, червени олигарси.

"Така че - само Господ може да ни е на помощ, и министърката на спорта, както казва Създателят", коментира Борисов.

На въпрос как ще коментира изказване на Сергей Станишев, според когото Борисов, ако гласува по съвест, може да е 121-я депутат, който да подкрепи кабинета, но от ГЕРБ да оттеглят жалбата си за касиране на изборите, за да не дестабилизират държавата, Бойко Борисов заяви: „Аз много искам утре тройната коалиция да си състави правителство, за да спрат и с тези лъжи. Защото Станишев месеци наред говореше, че съм диктатор, а се оказа, че най-големите демократи сме ние, и върнахме два пъти мандата за управление. Той говореше, че ние контролираме медиите, а се оказа, че всички медии са под тотален контрол на две партии и една - две личности.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #правителство #ГЕРБ #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници