Румен Петков: Ние се борехме срещу хора като предложената за регионален министър

Румен Петков: Ние се борехме срещу хора като предложената за регионален министър
Аргументите за дамата, която се предлага за регионален министър, че притежава експертни и професионални качества, за мен не са понятни, без да я подценявам, каза Румен Петков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не разбирам предложението за регионален министър в кабинета на Пламен Орешарски. Тя произлиза от една администрация, срещу чиито похвати и средства ние се борихме, заяви  Румен Петков по повод номинацията на Даниела Терзиева за министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Аргументите за дамата, която се предлага за регионален министър, че притежава експертни и професионални качества, за мен не са понятни, без да я подценявам, разбира се“, каза Румен Петков, пред агенция „Фокус“.

Той призна, че са подценявали един огромен експертен професионален потенциал, който имаме в лицето на кметове, не само настоящи, а и бивши, които са доказали себе си като управленци, които имат изключително голям потенциал.

„Нашите областни управители натрупаха много опит, в това число и в боравенето с евроинструменти. И да загърбим тях заради дамата от администрацията, срещу която се борехме, за мен е абсолютно непонятно“, каза още Румен Петков.

#Румен Петков #Даниела Терзиева #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници